Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Η ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΜε αφορμή την βράβευση των παιδιών του 23 δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης στον διαγωνισμό "ΑΡΧΙΛΟΧΕΙΑ 2012", ο Τόλης Νικηφόρου συνομίλησε με τα παιδιά και εκείνα του διάβασαν ποιήματα.


Η Κατερίνα Θεοδωράκη με τον Τόλη και την Σοφία Νικηφόρου


Οι δημοσιογράφοι του 23ου με τον ποιητή
Η συζήτηση ξεκινάει, ο Τόλης Νικηφόρου μας μιλάει για την ποίηση και την ζωή του

Απαγγελίες ποιημάτων του Τόλη Νικηφόρου αλλά και των νικητήριων ποιημάτων του διαγωνισμού από τα παιδιά που διακρίθηκαν.                                 Στιγμιότυπο από την τελετή βράβευσης των μαθητών


Ο ποιητής σχολιάζει τα γεγονότα, τις συνθήκες, τις πηγές της έμπνευσης των ποιημάτων του
Ήταν μια κρύα βραδιά του Δεκέμβρη που ζέστανε την ψυχή όλων μας και πάνω από όλα έδωσε σε στα παιδιά, αλλά και τους γονείς που παρευρέθηκαν μια ευκαιρία να γνωρίσουν έναν από τους σημαντικότερους εν ζωή λογοτέχνες της πόλης μας και να έρθουν πιο κοντά στην λογοτεχνία, στην ποίηση.

Τις ευχαριστίες όλων μας στον Τόλη Νικηφόρου στους εκπαιδευτικούς του σχολείου και ειδικά στην Διευθύντρια κ. Θεοδωράκη και τον δάσκαλο της ΣΤ΄ κ. Ατζέμη που διοργάνωσαν την ποιητική βραδιά και φυσικά στην κυρία Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου - Φιλιππίδου την διοργανώτρια του ποιητικού διαγωνισμού "ΑΡΧΙΛΟΧΕΙΑ 2012"

2 σχόλια:

  1. Δεν πίστευα ότι υπήρχε μια διευθύντρια δημοτικού σχολείου και ένας δάσκαλος με τόση ευρύτητα και καλλιέργεια ούτως ώστε να οργανώσουν μια ποιητική βραδιά σαν κι αυτή. Ούτε πίστευα ότι παιδάκια της 6ης δημοτικού θα μπορούσαν να διαβάσουν ποιήματα δύσκολα και για ενήλικες. Χαίρομαι που διαψεύστηκα. Υπάρχουν ωραίοι άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα και υπάρχει φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιας και ανέφερες Τόλη μου ότι υπάρχει ελπίδα, δράττομαι της ευκαιρίας να συμπληρώσω. Στην ανάρτηση αυτήν ήθελα να δώσω τίτλο, "Όσο υπάρχουν άνθρωποι" αλλά τελικά προτίμησα αυτόν που φέρει. Όπως γνωρίζεις αφορμή για την διοργάνωση της ποιητικής βραδιάς ήταν η οικονομική κρίση. Η οικονομική αδυναμία πολλών οικογενειών να ταξιδέψουν στην Θάσο για την βράβευση των παιδιών τους. Αυτή η κατάφωρη για μένα αδικία όμως διορθώθηκε, γιατί; Μα γιατί υπάρχει ελπίδα και θα υπάρχει όσο υπάρχουν άνθρωποι. Εσύ και οι εκπαιδευτικοί του 23ου που ανέφερες, με ακούσατε και θελήσατε να διορθώσετε αυτήν την αδικία και έτσι είχαμε την όμορφη βραδιά που ωφέλησε την ψυχή και το πνεύμα πρώτα των παιδιών και μετά όλων εμάς των "μεγάλων".

      Διαγραφή