Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Γιούντιν , Μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη


Η Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας «Γιώργος Ιωάννου» και τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης «Το κίτρινο περπάτημα στα χόρτα» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ρωμανού, με τίτλο 

Γιούντιν: Μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη την Τρίτη 8 Απριλίου στις 8:30 μ.μ. 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Θεοδοσία Καϊδόγλου, φιλόλογος, συγγραφέας
Κωνσταντία Κωτουλοπούλου, δικηγόρος
Αναστασία Λάτσιου, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας
Μαριάννα Παπακυριακού, συμβολαιογράφος

Την εκδήλωση θα τιμήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Γιώργος Pωμανός
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τα θέματα που εισάγει το βιβλίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Αντζέλ, Μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, είναι Εβραία και αφηγείται την ιστορία της οικογενείας της, που αρχίζει πριν από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και φτάνει στη δεκαετία του 1990. Η οικογένειά της έχει φιλικές σχέσεις με μία άλλη οικογένεια, χριστιανών.
Στην Κατοχή, μέσα από τις δύο οικογένειες, θα ξεπηδήσουν δυο μεγάλοι έρωτες, ένας ιδεαλιστικός και ένας κολασμένος. Η αδελφή της Αντζέλ, η Λέα, θα βιώσει την κορύφωση του μεγάλου της έρωτα, μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Λόρυ, κόρη της Λέα, προσπαθεί να ξεπεράσει τον δικό της νοσηρό και αδιέξοδο έρωτα ζητώντας βοήθεια από την ψυχαναλύτρια της.
Η μικροϊστορία των ασήμαντων ανθρώπων σε μετωπική σύγκρουση με την επίσημη Ιστορία. Ντοκουμέντα και μυθοπλασία αποκαλύπτουν τα καλά κρυμμένα μυστικά της Θεσσαλονίκης και των θυμάτων της εποχής εκείνης. Οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί. Οι Γερμανοί και ο ρόλος των Βουλγάρων. Ποιος πρόδωσε, ποιόν; Ποιος ο ρόλος των δοσίλογων, και της εβραϊκής κοινότητας; Τι συνέβη μετά, στον Εμφύλιο; Πώς έφτασαν όλα αυτά να επηρεάζουν τη χώρα μας σήμερα;
Κομμάτια ζωής, αφημένα, μεταξύ ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και σοβιετικών Γκουλάγκ.

Η συναρπαστική αφήγηση, με την ιδιαίτερη συγγραφική σύνθεση, συνοδεύεται από σειρά ντοκουμέντων, μερικά των οποίων σε παράρτημα στο τέλος του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου